
Yaz, çiçeklerin her formunu en iyi şekilde deneyimlemek için en uygun zamandır ve bu, çiçeklerin yiyecek olarak kullanılması anlamına gelir! Yenilebilir çiçekler doğada bolca bulunur, ancak dünya genelindeki aşçılar tarafından genellikle göz ardı edilir. Ancak, medeniyetin başlangıcından bu yana yenilebilir çiçekler, en lezzetli yemeklerin yaratılmasında önemli bir rol oynamıştır.
Bugün, çiçeklerin yiyecek olarak ne kadar lezzetli ve görsel olarak çekici olabileceğini göstereceğiz. Yaz tariflerinizi aşağıdaki çiçeklerden bazılarıyla renklendirin:
Kabak Çiçekleri

Kabakların üzerinde büyüyen çiçekler, süpermarkete ulaştıklarında genellikle koparılır, ancak bu sebze çiçekleri kendi başlarına harika yemekler yapabilir. Örneğin, onları peynir ve otlarla doldurup kızartarak lezzetli bir akşam yemeği hazırlayabilir veya sadece kendi başlarına bal ve sirke ile keyfini çıkarabilirsiniz. Alternatif olarak, yaz makarna tariflerinize ekleyebilirsiniz.
Hindiba

Hindiba, Avrupa'nın dört bir yanında doğal olarak yetişen muhteşem mavi bir çiçektir ve şaşırtıcı bir şekilde tatlı ve tuzlu yemeklere mükemmel bir eşlik edebilir. Tüm yıl boyunca açsalar da, en iyi yaz mevsiminde, çiçekler ve yapraklar gençken ve gelişirken tadını çıkarabilirsiniz.
Sarı Çiçekler

Sarı çiçekler, istilacı bir bahçe zararlısı gibi görünebilir, ancak bu dayanıklı ve hızlı büyüyen çiçekleri yemenin birçok sağlık faydası vardır; daha güçlü kemikler, daha iyi sindirim ve hatta sivilceyi önleme gibi. Çiçekler, yapraklar ve kökler dahil olmak üzere tüm bitki, salatalar gibi lezzetli tariflerde veya ana yemeğinizle yeşil olarak tüketilebilir.
Enginarlar

Evet, doğru! Enginarlar aslında açmamış çiçeklerdir! Doğanın istediği gibi büyümelerine izin verilirse, muhteşem mor çiçekler açarlar. Ancak, kapalı formda, ya kendi başlarına, limon ve yağ ile kızartılarak ya da birkaç roka yaprağı ve enginar kalbi ile sağlıklı bir salatada en iyi şekilde tadını çıkarabilirsiniz.
Kapari

Kapari, enginarlar gibi, aslında bir açılmamış çiçek tomurcuğu olan başka bir sıradan sebzedir ve turşu yapılmıştır. Kapariler, güçlü tuzlu tadı sayesinde makarnalar, salatalar veya soslar yapmak için harika bir şekilde kullanılabilir. Yaprakları ve meyveleri de toplanabilir ve yaz yemeklerinize ekstra lezzet katmak için kullanılabilir.
Aynısefa

Aynısefa, sadece 'güzel bir yüz' olmanın ötesinde, yaprakları ilaç, pestisit ve elbette yiyecek olarak kullanılabilir. Aynısefa, kekler veya krema tatlıları için ideal bir ekleme olup, küçük bir miktar kıyılmış yaprak, belirgin bir lezzet katabilir. Ayrıca, en gösterişli tatlılar ve içecekler için kendi başına mükemmel bir süsleme yapar.
Lavanta

Lavanta yaz aylarında muhteşem görünür ve harika bir koku ve tat da verebilir! Kekler, tartlar, soslar ve şuruplara eklenen biraz lavanta, tatlı atıştırmalıklarınıza ekstra lezzet katacak güçlü bir dokunuş sağlar.
Papatya

Papatya, güçlü çayı ile dünya genelinde sindirime yardımcı olduğu ve mide rahatsızlıklarını azalttığı için iyi bilinir, ancak papatyanın yapabileceği şeylerin sadece bir kısmıdır. Kekler, smoothie'ler, krema üstleri ve kurabiyelere ekstra lezzet katmak için kullanılabilir.
Kabak Çiçekleri

Kabaklar gibi, kabaklar da güzel çiçeklerle büyür ve kızartılarak birçok yemeğe eklenebilir. Lezzetli doldurulmuş çiçek yemekleri, quesadilla, makarna ve çorba yapmak oldukça kolaydır.
Güller

Evet, doğru! Güller de yenilebilir ve burada bahsettiğimiz şey, birçok yaratıcı ‘elma gülleri’ değil. Bir meyve smoothie'sinin üzerine serpiştirilen gül yaprakları, kahvaltınıza o duyusal kokunun hafif bir dokunuşunu katabilir veya yaprakları şekerleyip atıştırmalık olarak yiyebilirsiniz. Ayrıca, gül reçeli veya jölesi yapmak da oldukça kolaydır; bu, tost ve dondurma gibi yiyecekleri tatlandırmak için kullanılabilir.
Hangi otların yenilebilir çiçekleri vardır?
Çoğu ot, çiçek açan bitkilerdir ve çiçek açtıklarında, çiçekleri yaz yemeklerinize lezzetli bir süsleme yapabilir. Yemeklerinizle birlikte tadını çıkarabileceğiniz en iyi çiçek açan otlar şunlardır:
- Nane
- Kekik
- Fesleğen
- Yeşil soğan
- Rosmarin
- Maydanoz
Yenilebilir çiçekler, yaz içeceğinize mükemmel bir dokunuş

Bu yaz uzun içeceklerinizi biraz daha çiçekli hale getirmek için kendi basit çiçek buz küplerinizi yapın. Buz küpü tepsinize birkaç yenilebilir çiçek ekleyin ve biraz arıtılmış su kullanın (normal su, buzu bulanık hale getirecek safsızlıklar içerir) ve işte bu kadar!
Bu yıl yaz menünüzde tadını çıkarabileceğiniz birçok çiçek var. Tariflerinizi tatlandırmak veya yemeklerinize biraz çiçek dokunuşu katmak için kullanabilirsiniz.
Sevdikleriniz yaz aylarında kutlama yapıyorsa, FloraQueen’in yaz koleksiyonu gülümsemeleri biraz daha güneşli hale getirmenin mükemmel yoludur. En özel anlar için tam zamanında 100'den fazla ülkeye teslimat yapıyoruz.